Loading color scheme

Ronse is een bruisende en historische stad gelegen op de taalgrens in de Vlaamse Ardennen.

Prachtige vergezichten over een groen landschap en uitdagende fiets- en wandelroutes: schitterend, maar Ronse heeft nog zoveel meer te bieden. Binnen deze compacte stad vind je op wandelafstand van het centrum nog talrijke andere toeristische pareltjes.

de rieke vakantiehuis ronse de vlaamse ardennen

Architectuur

De Crypte onder de Sint-Hermeskerk was in de middeleeuwen al een trekpleister voor pelgrim en is nog steeds een uniek staaltje architectuur in romaans-gotische stijl. 
De bloei van de textielsector legde textielbaronnen en kaderleden tussen de twee wereldoorlogen geen windeieren. Aan de toenmalige stadsrand bouwden ze schitterende huizen in de trendy stijl van die tijd : de art deco

de rieke vakantiehuis ronse de vlaamse ardennen

Geschiedenis

Vele historische gebouwen werden bewaard waaronder de Hoge Mote: in de 15de eeuw deed het gebouw dienst als kanunnikenwoning en later als vredegerecht en textielfabriek.
Ook een bezoekje waard is de Sint-Hermesbasiliek: het monumentale baken in de stad. 

de rieke vakantiehuis ronse de vlaamse ardennen

Prachtige panorama's

Er zijn weinig steden in het vlakke Vlaanderen die hun bezoekers zo een majestueus welkom kunnen geven als Ronse. Of je nu de stad binnenkomt vanuit het noorden of het zuiden, het panoramische uitzicht vanop de heuvels is uniek. De ligging midden de heuvels van Vlaanderens Mooiste Landschap zorgt ervoor dat je in de stad steevast groene doorkijkjes krijgt naar het heuvelachtige landschap. Laat je daar vooral door verleiden en verken het netwerk trage wandelwegen en mooie fietsroutes.